Ga naar de inhoud

Decaisnea fargesii

 12,50

Augurkenstruik met bijzondere Stervormige Vruchten

Op voorraad

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Decaisnea fargesii, vaak aangeduid als de augurkenstruik, is een fascinerende plant die een exotische flair toevoegt aan je tuin. Deze unieke struik staat bekend om zijn opvallende, lange, blauwe vruchten die eruitzien als sterren, wat hem een bijzondere uitstraling geeft. De vruchten hebben een gelatineachtige textuur en een zoete, milde smaak die doet denken aan een kruising tussen een banaan en een kiwi. De oogstperiode valt meestal in de late zomer tot het begin van de herfst.

Wat Decaisnea fargesii bijzonder maakt, is niet alleen zijn opvallende vruchtkleur maar ook zijn interessante groeivorm en bladstructuur. De plant heeft grote, groene bladeren met een elegant, geveerd uiterlijk en kan een indrukwekkende hoogte bereiken, waardoor hij een opvallende verschijning in de tuin is. De blauwe vruchten hangen in groepen en hebben een exotische aantrekkingskracht die zowel decoratief als eetbaar is.

Een leuk weetje over Decaisnea fargesii is dat de soort oorspronkelijk afkomstig is uit de bergachtige gebieden van China en Tibet, waar het bekend staat om zijn hardheid en het vermogen om te groeien in koelere klimaten. De vrucht is niet alleen een visueel spektakel maar ook een heerlijke traktatie die een tropische toets aan je tuin toevoegt.

Extra informatie

Afmetingen 50-80 cm
Maat van de plant

C2

Bevruchtingseisen

Kruisbestuiving

Groeiwijze

Struik

Groeisnelheid

Matig groeiend

Bloeitijd

april, Maart

Bloemkleur

Wit

Oogsttijd

augustus, Juli

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Amelanchier

Regio

Noord-Azië, Noordelijk Afrika

Bodemvocht

vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, volle zon