Ga naar de inhoud

Toona sinensis

 14,49

De Chinese mahonie die smaakt naar Franse uiensoep

Uitverkocht

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Toona sinensis, ook wel bekend als de Chinese mahonie of ‘Franse uiensoepboom’, is een bijzondere bladverliezende boom die opvalt door zijn sierlijke uiterlijk en culinaire waarde. Deze boom kan uitgroeien tot een hoogte van 10 tot 20 meter en heeft een elegante, open kroon met lange, geveerde bladeren die in de lente een opvallende rood-bronzen kleur hebben voordat ze in de zomer groen worden. De bladeren geven de boom een tropische uitstraling en bewegen gracieus in de wind, wat een serene sfeer in elke tuin creĆ«ert.

Wat de Toona sinensis echt uniek maakt, is zijn eetbare blad, dat in Aziatische keukens wordt gewaardeerd om zijn aromatische smaak. De jonge, roodachtige scheuten en bladeren kunnen worden geoogst in de lente en zijn geliefd vanwege hun ui-achtige smaak met een vleugje knoflook, perfect voor roerbakgerechten, salades, of als smaakmaker in soepen. Dit maakt de Toona sinensis niet alleen een sierboom, maar ook een waardevolle aanvulling voor de culinaire tuinier.

De Chinese mahonie is goed aangepast aan een breed scala van grondsoorten, mits ze goed doorlatend zijn, en kan zowel in de volle zon als halfschaduw worden geplant. Hij is relatief onderhoudsarm en bestand tegen koude temperaturen, waardoor hij geschikt is voor diverse klimaatzones. Met zijn combinatie van sierlijk loof en culinaire toepassingen is de Toona sinensis een opvallende en veelzijdige keuze voor elke tuin

Extra informatie

Afmetingen 50-80 cm
Maat van de plant

C3

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Lage struik

Groeisnelheid

Redelijk groeiend

Oogsttijd

augustus, Juli, Juni, Mei

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Meliaceae (Mahoniefamilie)

Regio

Oost-Aziƫ

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon