Ga naar de inhoud

Vaccinium macrocarpon Howes

 9,96

Cranberry ‘Howes’ – De Laatrijpende Cranberry met Klassieke Smaak

Op voorraad

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Vaccinium macrocarpon ‘Howes’ is een bekende cranberryvariëteit die geroemd wordt om zijn consistente, late oogst en uitstekende bewaarbaarheid. Deze laagblijvende, kruipende struik bereikt een hoogte van ongeveer 15-20 cm en vormt dichte, groenblijvende matten die je tuin het hele jaar door aantrekkelijk houden. In de herfst kleurt het loof prachtig rood, wat zorgt voor een extra decoratieve touch.

De ‘Howes’ cranberrys rijpen later in het seizoen, meestal in oktober, en produceren kleine, glanzende bessen die een rijke, robijnrode kleur hebben. Deze bessen staan bekend om hun klassieke, scherpe smaak en stevige textuur, waardoor ze ideaal zijn voor traditionele cranberrysauzen, sappen, en gedroogde cranberries. Dankzij hun hoge gehalte aan antioxidanten en vitaminen bieden ze niet alleen een culinaire meerwaarde, maar dragen ze ook bij aan een gezonde levensstijl.

Deze cranberrystruik is zeer winterhard en past zich goed aan verschillende grondsoorten aan, hoewel hij de voorkeur geeft aan zure, vochtige bodems. De ‘Howes’ presteert het beste in volle zon, waar hij zijn maximale fruitopbrengst en kwaliteit kan bereiken.

Extra informatie

Afmetingen 15-20 cm
Maat van de plant

C3

Bevruchtingseisen

Kruisbestuiving

Groeiwijze

Bodembedekking

Groeisnelheid

Redelijk groeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Rood

Oogsttijd

oktober, september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Ericaceae (heidefamilie)

Regio

Europa, Noord-Amerika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, volle zon