Ga naar de inhoud

Vaccinium macrocarpon McFarlin

 9,96

Cranberry ‘McFarlin’ – De Productieve Cranberry met Grote Vruchten en Uitstekende Smaak

Op voorraad

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Vaccinium macrocarpon ‘McFarlin’ is een gewaardeerde cranberrysoort die bekend staat om zijn grote vruchten en hoge opbrengst. Deze laagblijvende struik vormt dichte tapijten van groen loof dat in de herfst schittert in warme tinten van rood en oranje, wat een kleurrijk accent aan je tuin toevoegt. De ‘McFarlin’ groeit tot ongeveer 15-20 cm hoog en is een uitstekende keuze voor bodembedekking.

De ‘McFarlin’ produceert opmerkelijke grote, stevige bessen die zich onderscheiden door hun rijke, dieprode kleur en intense smaak. Deze cranberries zijn perfect voor een scala aan culinaire toepassingen, van traditionele cranberrysaus en jam tot gezonde smoothies en gebak. Hun uitstekende smaak en textuur maken ze bijzonder geschikt voor zowel verse consumptie als conservering.

Deze cranberrystruik is winterhard en gedijt het beste in zure, goed doorlatende bodems die constant vochtig blijven. De ‘McFarlin’ heeft een voorkeur voor volle zon, waar hij zijn maximale vruchtkwaliteit en opbrengst kan bereiken. Let in de beginjaren goed op de onkruiddruk, de plantjes hebben 1-2 seizoenen nodig om een goed bodembedekkend pakket te vormen.

Extra informatie

Afmetingen 15-20 cm
Maat van de plant

C3

Bevruchtingseisen

Kruisbestuiving

Groeiwijze

Bodembedekking

Groeisnelheid

Redelijk groeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Rood

Oogsttijd

oktober, september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Ericaceae (heidefamilie)

Regio

Europa, Noord-Amerika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, volle zon