Ga naar de inhoud

Actinidia arguta Issai

 6,95

Kiwibes ‘Issai’ – De Zelfbestuivende Kiwibes

Op voorraad

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Actinidia arguta ‘Issai’ is een veelgebruikte kiwibes. Deze compacte klimplant bereikt een hoogte van ongeveer 3 tot 4 meter en oogt mooi met zijn weelderige, hartvormige bladeren. De ‘Issai’ heeft het voordeel dat hij zelfbestuivend is, wat betekent dat je geen andere kiwi-planten nodig hebt om vruchten te produceren.

In de herfst produceert de ‘Issai’ kleine, sappige kiwibessen met een gladde, bruin-groene schil en een felgroen tot oranje vruchtvlees. Deze vruchten hebben een heerlijk zoete en aromatische smaak met een subtiele hint van citrus, waardoor ze een verfrissende keuze zijn voor fruitige salades, desserts, of gewoon als snack. De kleine vruchten zijn niet alleen smakelijk, maar ook boordevol vitaminen en antioxidanten.

De ‘Issai’ kiwi is winterhard en kan goed omgaan met koude temperaturen, maar is in zijn eerste paar jaar kwetsbaar voor nachtvorst. Bescherm deze plant in zijn jonge jaren dus tegen late nachtvorsten in het voorjaar. Hij gedijt het beste in een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats met goed doorlatende grond.

Extra informatie

Afmetingen 20-30 cm
Maat van de plant

P13

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Klimplant

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Rood

Oogsttijd

augustus, oktober

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Actinidiaceae (kiwifamilie)

Regio

Noord-Azië, Noordelijk Afrika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, lichte schaduw, volle zon