Ga naar de inhoud

Prunus dulcis Ferraduel

 25,00

Amandel ‘Ferraduel’ – De Robuuste Amandelboom met Heerlijke, Zoete Noten

Op voorraad

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Prunus dulcis ‘Ferraduel’ is een opmerkelijke amandelboom die bekend staat om zijn hoge opbrengst en de uitstekende kwaliteit van zijn noten. Deze variëteit, afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, bereikt een hoogte van ongeveer 3 tot 4 meter en heeft een compacte, goed vertakte kroon, waardoor hij ideaal is voor zowel kleinere als grotere tuinen.

De ‘Ferraduel’ produceert middelgrote amandelen met een aantrekkelijke, lichtbruine schil en een heerlijke, zoete smaak. De noten hebben een stevige textuur en zijn perfect voor gebruik in zowel zoete als hartige gerechten, evenals voor het maken van amandelmeel en -pasta. De boom bloeit in het vroege voorjaar met prachtige roze-witte bloemen, gevolgd door een overvloedige oogst van amandelen in de late zomer. De noten worden doorgaans in september geoogst en zijn goed houdbaar, zodat je lang van hun smaak kunt genieten.

Deze variëteit groeit het beste op goed doorlatende, vruchtbare grond en heeft een voorkeur voor een zonnige locatie om optimaal te presteren. De ‘Ferraduel’ is redelijk winterhard en kan lichte vorst weerstaan, maar het is raadzaam om de boom te beschermen tegen zware kou om schade aan de bloesems en de noten te voorkomen. De boom is zelfbestuivend, hoewel kruisbestuiving met andere amandelrassen de opbrengst kan verhogen.

Extra informatie

Afmetingen 100-140 cm
Maat van de plant

C4 150-175

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Boom

Groeisnelheid

Redelijk groeiend

Bloeitijd

Maart

Bloemkleur

Roze, Wit

Oogsttijd

september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

,

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Centraal-Azië, Europa

Bodemvocht

droog, vochtig

Lichtklimaat

volle zon