Ga naar de inhoud

Pyrus communis Soldat Laboureur

 14,49

Peer ‘Soldat Laboureur’ – Historische Peer met Uitzonderlijke Bewaarcapaciteit

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Pyrus communis ‘Soldat Laboureur’ werd rond 1820 gewonnen door ene Majoor Esperen uit Mechelen in België, en is sindsdien een gewaardeerde perenvariëteit. Deze peer heeft een middelgrote, peervormige vrucht met een bultige structuur. De kleur is groen bij het begin van de rijping, maar verandert naar geel bij volledige rijpheid, met een oppervlak bedekt met roestvlekken en stippen. De steel is vrij lang en nauwelijks ingezonken in de vrucht. Het vruchtvlees is wit, bijzonder sappig en grof korrelig, met steencellen rond het klokhuis en een opvallend aroma. De ‘Soldat Laboureur’ is ideaal voor consumptie van oktober tot november.

De boom heeft een gematigde, piramidale groei en is geschikt voor een struikvorm. Hij kan geënt worden op zaailingen of kwee. Deze variëteit gedijt het beste op voedzame bodems en is minder geschikt voor lichte gronden. De bloei is laat in het seizoen, en gelijkbloeiende rassen zijn onder andere Clapp’s Favourite, Nouveau Poiteau en Doyenné du Comice. De ‘Soldat Laboureur’ is zeer vruchtbaar en begint al op jonge leeftijd te dragen; bij een rijke oogst is vruchtdunning aanbevolen.

Hoewel de boom goede cultuurzorgen vereist en zeer gevoelig is voor schurft, zowel in het hout als de vruchten, is hij zeer geschikt voor intensieve teelt. De vruchten zijn stevig, goed bewaarbaar en kunnen meerdere weken na de oogst worden opgeslagen, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor de handel. De ‘Soldat Laboureur’ is een waardevolle keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een perenboom met een lange bewaartijd en uitstekende smaak.

Extra informatie

Afmetingen 100-140 cm
Maat van de plant

W 120-150

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Boom

Groeisnelheid

Redelijk groeiend

Bloeitijd

april, Maart

Bloemkleur

Wit

Oogsttijd

oktober, september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Centraal-Azië, Europa

Bodemvocht

droog, vochtig

Lichtklimaat

volle zon