Ga naar de inhoud

Ribes nigrum Ben Alder

 8,74

Zwarte bes ‘Ben Alder’ – De Robuuste Zwarte Bes met een Sprongetje Zoetheid

Op voorraad

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Maak kennis met de Ribes nigrum ‘Ben Alder’, een zwarte bes die je tuin naar een hoger niveau tilt met zijn robuuste karakter en heerlijk rijke smaak. Deze variëteit staat bekend om zijn indrukwekkende bessen die, met hun intense zwart-paarse kleur, zowel het oog als de smaakpapillen verwennen. ‘Ben Alder’ levert een overvloedige oogst van stevige, sappige bessen die perfect zijn voor het maken van jam, sap of gewoon als een verfrissende snack.

Wat deze zwarte bes extra bijzonder maakt, is zijn ongeëvenaarde weerstand tegen ziektes en schimmels. Als een echte tuinheld is ‘Ben Alder’ een betrouwbare keuze die ook onder minder ideale omstandigheden uitstekend presteert. En als je dacht dat alleen de smaak kon verrassen, kijk dan naar de bloesems in het voorjaar – een prachtig voorbode van de toekomstige oogst!

Een leuk weetje: de naam ‘Ben Alder’ doet denken aan een majestueuze bergtop, en dat is geen toeval! Deze bes komt oorspronkelijk uit Schotland, waar de bergen en natuur een grote inspiratiebron waren. Dus, als je je bessen plukt, kun je je even een avontuurlijke bergbeklimmer voelen, recht uit het groene hart van Schotland. Voeg de ‘Ben Alder’ toe aan je tuin en geniet van de rijke, authentieke smaak van de Schotse natuur!

Extra informatie

Afmetingen 50-80 cm
Maat van de plant

C2

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Struik

Groeisnelheid

Redelijk groeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Geel

Oogsttijd

Juli, Juni

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Grossulariaceae (Ribesfamilie)

Regio

Europa

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, lichte schaduw, volle zon, vrij diepe schaduw