Ga naar de inhoud

Rubus idaeus Fallgold

 9,96

Gele Framboos ‘Fallgold’ – De Gouden Herfstframboos met een Verfijnde Smaak

Op voorraad

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Rubus idaeus ‘Fallgold’ is een opvallende herfstframboos die bekendstaat om zijn unieke gouden bessen en voortreffelijke smaak. Deze variëteit produceert sappige, goudgele frambozen die een verfijnde, zoete smaak hebben, perfect voor het maken van jams, desserts, of om gewoon vers van de struik te eten. ‘Fallgold’ rijpt van augustus tot oktober, waardoor je tuin een stralende oogst krijgt tijdens de latere zomer en het begin van de herfst.

Wat ‘Fallgold’ bijzonder maakt, is zijn vermogen om vruchten te dragen in de late zomer en herfst, wat zorgt voor een langere oogstperiode vergeleken met veel andere frambozenvariëteiten. Deze variëteit is bovendien relatief gemakkelijk te verzorgen en heeft een sterke weerstand tegen veelvoorkomende frambozenziekten zoals meeldauw en wortelrot. De struik heeft een stevige, rechtopstaande groei en is ideaal voor zowel grote tuinen als kleinere ruimten.

Een leuk weetje over Rubus idaeus ‘Fallgold’ is dat deze framboos zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten, waar hij in de jaren 1950 werd ontwikkeld en daarna in korte tijd één van de populairste herfstframbozen werd. Nog steeds wordt de Fallgold veel aangeplant.

Extra informatie

Afmetingen 50-80 cm
Maat van de plant

C2

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Lage struik

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Rood

Oogsttijd

augustus, oktober, september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Noord-Azië, Noordelijk Afrika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

diepe schaduw, halfschaduw, lichte schaduw, volle zon, vrij diepe schaduw