Ga naar de inhoud

Vaccinium Pink Lemonade

 8,74

Roze blauwe bes ‘Pink Lemonade’ – De Verfrissende Roze Bosbes met een Citrusachtige Twist

Op voorraad

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Vaccinium ‘Pink Lemonade’ is een unieke bosbesvariëteit die je tuin een sprankelende toets geeft met zijn opvallende roze bessen. Deze bijzondere bosbes staat bekend om zijn aantrekkelijke kleur en verfrissende smaak, die een subtiele citrusachtige twist heeft, waardoor het een geweldige keuze is voor het maken van jams, sappen, en desserts. De bessen beginnen met rijpen van midden tot eind juli, waardoor je een smakelijke oogst kunt verwachten tijdens de zomermaanden.

Wat ‘Pink Lemonade’ bijzonder maakt, is niet alleen de opvallende roze kleur van de vruchten, maar ook zijn mooie bladverkleuring in de herfst, die variëert van geel tot oranje, waardoor deze plant ook een decoratieve waarde heeft. De plant heeft een compacte groei en is geschikt voor kleinere tuinen of containers, wat hem ideaal maakt voor stedelijke omgevingen.

Een leuk weetje over Vaccinium ‘Pink Lemonade’ is dat de naam voortkomt uit de opvallende kleur van de bessen en de verfrissende smaak die doet denken aan een glas roze limonade op een warme dag. Ontwikkeld in de Verenigde Staten, combineert ‘Pink Lemonade’ esthetische aantrekkingskracht met een heerlijke smaakervaring, en voegt zo een vleugje exotische flair toe aan je fruitcollectie. Voeg ‘Pink Lemonade’ toe aan je tuin en geniet van een kleurrijke en smakelijke oogst!

Extra informatie

Afmetingen 15-20 cm
Maat van de plant

C3

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Lage struik

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Rood

Oogsttijd

augustus, Juli

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Noord-Azië, Noordelijk Afrika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

diepe schaduw, halfschaduw, lichte schaduw, volle zon, vrij diepe schaduw