Ga naar de inhoud

Prunus domestica ‘Avalon’

 16,50

Pruimenboom ‘Avalon’ – De Zoete, Robuuste Pruim voor een Overvloedige Oogst

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Prunus domestica ‘Avalon’ is een uitstekende pruimvariëteit die bekendstaat om zijn grote, smakelijke vruchten en robuuste groei. Deze pruim produceert sappige, donkerpaarse vruchten met een zoete, rijke smaak die perfect is voor het maken van jams, gebak, of gewoon voor verse consumptie. ‘Avalon’ rijpt doorgaans in de tweede helft van augustus, wat zorgt voor een overvloedige oogst aan het begin van de nazomer.

Wat ‘Avalon’ bijzonder maakt, is zijn uitstekende resistentie tegen veelvoorkomende pruimenziekten en plagen, waardoor hij een betrouwbare keuze is voor zowel ervaren tuiniers als beginners. De plant heeft een sterke groei en kan goed presteren in verschillende bodemtypes, wat zorgt voor een consistente en gezonde opbrengst. De vruchten hebben een stevige structuur, waardoor ze goed geschikt zijn voor het conserveren en verwerken.

Een leuk weetje over Prunus domestica ‘Avalon’ is dat deze variëteit is ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk en vernoemd is naar Avalon, een legendarisch eiland uit de Arthur-legendes. Deze pruim brengt niet alleen een overvloedige oogst, maar ook een beetje mystiek en geschiedenis naar je tuin.

Extra informatie

Afmetingen 100-150 cm
Maat van de plant

W 125-150

Bevruchtingseisen

Kruisbestuivend

Groeiwijze

Boom

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Roze

Oogsttijd

augustus, september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Azië, Europa

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

lichte schaduw, volle zon