Ga naar de inhoud

Prunus domestica ‘Reine Claude D’Oullins’

 16,50

Lichtgroene pruim ‘Reine Claude d’Oullins’ – De Luxe Groene Pruim met een Exquisite Smaak

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ is een veel voorkomende pruimvariëteit die beroemd is om zijn luxueuze, groene vruchten en verfijnde smaak. Deze elegante pruim heeft een dunne, groene huid die bij rijping een gouden glans krijgt. Het vruchtvlees is geel tot groen, sappig en bijzonder zoet, met een subtiele hint van zuur die de smaakcomplexiteit vergroot. ‘Reine Claude d’Oullins’ rijpt doorgaans in augustus, wat zorgt voor een rijke en smakelijke oogst aan het einde van de zomer.

Wat ‘Reine Claude d’Oullins’ bijzonder maakt, is niet alleen zijn uitzonderlijke smaak en esthetische aantrekkingskracht, maar ook zijn robuuste groei en hoge opbrengst. Deze variëteit is zeer productief en de boom heeft een sterke weerstand tegen veelvoorkomende pruimenziekten, wat bijdraagt aan een consistente oogst en een gezonde plant. De boom heeft een opgaande groei en kan goed presteren in verschillende bodemtypes en klimaten..

Een leuk weetje over Prunus domestica ‘Reine Claude d’Oullins’ is dat deze pruim zijn naam ontleent aan de stad Oullins in Frankrijk en is genoemd ter ere van de Franse koningin Claude, die bekend stond om haar liefde voor kwaliteitsfruit. De variëteit heeft een lange geschiedenis en is geliefd in de Franse gastronomie vanwege zijn verfijnde smaak en aantrekkelijke uiterlijk.

Extra informatie

Afmetingen 100-150 cm
Maat van de plant

W 125-150

Bevruchtingseisen

Kruisbestuivend

Groeiwijze

Boom

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Roze

Oogsttijd

augustus, september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Azië, Europa

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

lichte schaduw, volle zon