Ga naar de inhoud

Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’

 16,50

Mirabelpruim ‘Mirabelle de Nancy’ – De Klassieke Mirabel met een Verfijnde Smaak

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is een iconische mirabelpruim die bekendstaat om zijn heerlijke smaak en aantrekkelijke vruchten. Deze variëteit produceert kleine, ronde pruimen met een heldergele huid en een zoete, aromatische smaak die perfect is voor het maken van mirabellengelei, jams, en desserts, of gewoon om vers van de boom te eten. De vruchten rijpen meestal in augustus, waardoor je in de late zomer kunt genieten van een smaakvolle oogst.

Wat ‘Mirabelle de Nancy’ bijzonder maakt, is zijn rijke smaak en het historische erfgoed van de variëteit. Oorspronkelijk afkomstig uit de regio rondom Nancy in Frankrijk, wordt deze mirabel al eeuwenlang gewaardeerd om zijn smaak en kwaliteit. De boom heeft een sterke groei en is relatief onderhoudsarm, met een goede ziekteresistentie en een consistente opbrengst van vruchten.

Een leuk weetje over Prunus domestica ‘Mirabelle de Nancy’ is dat deze mirabel in Frankrijk een echte delicatesse is en vaak wordt gebruikt in de traditionele Franse keuken, vooral in de regio Lorraine, waar het zijn naam vandaan heeft. De vrucht wordt ook gebruikt voor het maken van de beroemde “mirabelle eau-de-vie”, een distillaat dat geliefd is in de Franse gastronomie

Extra informatie

Afmetingen 100-150 cm
Maat van de plant

W 125-150

Bevruchtingseisen

Kruisbestuivend

Groeiwijze

Boom

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Roze

Oogsttijd

augustus, september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Azië, Europa

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

lichte schaduw, volle zon