Ga naar de inhoud

Cydonia oblonga Rea’s Mammoth

 21,00

Kweepeer ‘Vranja’ – De Kweeperenboom met Robuuste Vruchten en Klassieke Smaak

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Cydonia oblonga ‘Rea’s Mammoth’ is een bekende kweepeer variëteit, vooral geliefd vanwege zijn uitzonderlijk grote vruchten en aromatische smaak. Deze kweepeerboom komt oorspronkelijk uit Amerika en staat bekend om zijn krachtige groei en uitstekende opbrengst. De ‘Rea’s Mammoth’ is ideaal voor kweepeerliefhebbers die op zoek zijn naar een indrukwekkende fruitboom die overvloedige oogsten produceert.

Belangrijke kenmerken van de Cydonia oblonga ‘Rea’s Mammoth’:

  • Groeivorm: Deze boom heeft een middelgrote groeiwijze met een spreidende, open kroon. De hoogte varieert tussen 3 en 5 meter, wat hem geschikt maakt voor zowel kleine als middelgrote tuinen.
  • Bloemen: In het voorjaar bloeit de boom met prachtige roze tot witte bloemen. Deze bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en andere bestuivers, wat de vruchtzetting bevordert.
  • Vruchten: De ‘Rea’s Mammoth’ produceert zeer grote, goudgele vruchten, die soms wel 500 gram of meer kunnen wegen. De kweeperen hebben een peervormige structuur en een gladde schil.
  • Smaak: De vruchten hebben een rijke, aromatische smaak. Rauw zijn ze hard en zuur, maar na koken ontwikkelen ze een zoete en geurige smaak, ideaal voor jams, compotes, en andere verwerkte gerechten.
  • Gebruik: ‘Rea’s Mammoth’ kweeperen zijn perfect voor het maken van jam, gelei, compote, of kunnen worden verwerkt in gebak en desserts. Ook in hartige gerechten worden ze gewaardeerd vanwege hun complexe smaakprofiel.
  • Standplaats: Deze kweepeer gedijt goed in de volle zon en heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige grond. Het is een robuuste variëteit die redelijk bestand is tegen ziekten en kan groeien in verschillende klimaatzones.

De Cydonia oblonga ‘Rea’s Mammoth’ is een indrukwekkende kweepeervariëteit, zowel qua grootte van de vruchten als de rijke smaak. Deze boom biedt niet alleen overvloedige oogsten, maar voegt ook een sierlijk element toe aan de tuin met zijn mooie bloesems en goudgele vruchten in de herfst.

Extra informatie

Afmetingen 80-100 cm
Maat van de plant

W

Bevruchtingseisen

Kruisbestuivend

Groeiwijze

Lage boom

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Rood

Oogsttijd

November, oktober

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Europa

Bodemvocht

vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, volle zon