Ga naar de inhoud

Prunus avium Kordia

 15,95

Prunus avium ‘Kordia’ – De perfecte zoete kersenboom met grote, sappige vruchten voor elke tuin!

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Prunus avium ‘Kordia’ is een populaire zoete kersenboom die bekend staat om zijn grote, donkerrode vruchten met een uitstekende smaak en stevige textuur. Deze variëteit is vooral geliefd bij fruittelers en tuinliefhebbers vanwege zijn hoge opbrengst, late rijping en lange bewaartijd. ‘Kordia’ is afkomstig uit Tsjechië en wordt beschouwd als een van de beste kersensoorten voor zowel vers gebruik als verwerking.

Belangrijke kenmerken van de Prunus avium ‘Kordia’:

  • Groeivorm: De ‘Kordia’ is een middelgrote, krachtig groeiende boom met een open kroon. De hoogte varieert tussen 4 en 6 meter, waardoor hij geschikt is voor zowel grotere tuinen als boomgaarden.
  • Bloemen: In het vroege voorjaar bloeit de boom met witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bestuivende insecten zoals bijen. De bloesems verschijnen vaak in april en zijn essentieel voor de vruchtzetting.
  • Vruchten: De kersen van de ‘Kordia’ zijn groot, hartvormig en hebben een diepe donkerrode tot bijna zwarte kleur als ze rijp zijn. De vruchten staan bekend om hun stevige vruchtvlees en zijn niet gevoelig voor barsten, zelfs niet bij nat weer.
  • Smaak: De kersen hebben een zoete, volle smaak met een lichte zuurgraad, wat ze zeer geliefd maakt voor vers gebruik. Ze zijn sappig en behouden hun stevigheid na het plukken, waardoor ze goed bewaard kunnen worden.
  • Gebruik: ‘Kordia’ kersen zijn uitstekend geschikt voor vers gebruik, maar kunnen ook worden verwerkt in jams, sappen, en desserts. De stevige textuur maakt ze ideaal voor transport en opslag.
  • Bestuiving: Deze variëteit is zelfsteriel, wat betekent dat het een andere zoete kers (zoals ‘Stella’ of ‘Lapins’) nodig heeft voor kruisbestuiving om een goede oogst te garanderen.
  • Standplaats: De boom heeft een voorkeur voor een zonnige, beschutte standplaats en gedijt het beste op goed doorlatende, vruchtbare grond. Het is een winterharde variëteit, maar heeft bescherming nodig tegen late vorst in het voorjaar.

De Prunus avium ‘Kordia’ is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een zoete kersenboom met grote, smaakvolle vruchten en een hoge opbrengst. Dankzij de stevige textuur en lange houdbaarheid zijn ‘Kordia’ kersen ideaal voor zowel commercieel gebruik als voor de thuistuinier.

Extra informatie

Afmetingen 80-100 cm
Maat van de plant

W

Bevruchtingseisen

Kruisbestuivend

Groeiwijze

Boom

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Rood, Roze

Oogsttijd

Juli

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Azië, Europa

Bodemvocht

doorlatend, droog, nat, vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, volle zon