Ga naar de inhoud

Prunus avium Karina

 15,95

Prunus avium ‘Karina’ – Zoete, laatrijpende kersen met intense smaak en uitstekende bewaarbaarheid!

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorieën: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Prunus avium ‘Karina’ is een populaire zoete kersenboom, vooral geliefd om zijn grote, sappige vruchten en late rijping. Deze variëteit staat bekend om zijn volle smaak en goede houdbaarheid, waardoor de kersen lang na het oogsten vers blijven. ‘Karina’ is een uitstekende keuze voor zowel commerciële teelt als de thuistuinier.

Belangrijke kenmerken van de Prunus avium ‘Karina’:

  • Groeivorm: ‘Karina’ is een middelgrote tot grote boom met een open kroon en een krachtige, rechtopgaande groei. Hij bereikt een hoogte van 4 tot 6 meter en is geschikt voor grotere tuinen en boomgaarden.
  • Bloemen: De boom bloeit in april met witte bloemen, die aantrekkelijk zijn voor bijen en andere bestuivers. Hoewel ‘Karina’ zelfsteriel is, kan kruisbestuiving met andere kersenrassen zoals ‘Kordia’ of ‘Regina’ de opbrengst verhogen.
  • Vruchten: De kersen zijn groot, stevig en hebben een donkerrode, bijna zwarte kleur wanneer ze rijp zijn. Ze zijn bestand tegen barsten en behouden hun kwaliteit ook bij minder ideaal weer.
  • Smaak: ‘Karina’ kersen hebben een intens zoete smaak met een sappige textuur. Ze zijn bijzonder lekker om vers te eten en staan ook bekend om hun uitstekende kwaliteit voor verwerking.
  • Gebruik: De stevige en smaakvolle kersen zijn perfect voor vers gebruik, maar ook ideaal voor verwerking in jams, gelei, gebak en desserts. Hun lange houdbaarheid maakt ze populair bij commerciële telers.
  • Bestuiving: ‘Karina’ is zelfsteriel en heeft kruisbestuiving nodig van een andere zoete kers, zoals ‘Stella’, ‘Regina’, of ‘Lapins’, om een goede oogst te garanderen.
  • Standplaats: De boom gedijt het beste op een zonnige, beschutte plek in goed doorlatende, vruchtbare grond. Hij is redelijk winterhard en bestand tegen ziektes, maar een beschutte standplaats helpt bij het voorkomen van vorstschade aan de bloesem.

De Prunus avium ‘Karina’ is een perfecte keuze voor liefhebbers van laatrijpende, zoete kersen met een volle smaak. Dankzij de stevige vruchten en lange houdbaarheid is het een populaire keuze voor zowel vers gebruik als verwerking.

Extra informatie

Afmetingen 80-100 cm
Maat van de plant

W

Bevruchtingseisen

Kruisbestuivend

Groeiwijze

Boom

Groeisnelheid

Snelgroeiend

Bloeitijd

april

Bloemkleur

Rood, Roze

Oogsttijd

augustus, Juli

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Rosaceae (Rozenfamilie)

Regio

Azië, Europa

Bodemvocht

doorlatend, droog, nat, vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, volle zon