Ga naar de inhoud

Shepherdia canadensis

 21,00

Shepherdia canadensis – De Vuurdoornbes van Noord-Amerika

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Shepherdia canadensis, ook wel bekend als de Canadese Buffelbes of Vuurdoornbes, is een opvallende struik afkomstig uit Noord-Amerika. Deze bijzondere plant valt niet alleen op door zijn zilverachtige bladeren en robuuste groei, maar vooral door de overvloed aan rode bessen die hij produceert. Met zijn dichte groei en indrukwekkende hoogte tot 3 meter, is de Shepherdia canadensis niet alleen aantrekkelijk voor tuinen, maar ook een favoriet van vogels en wilde dieren.

Bloei en oogst
De bloeitijd van de Shepherdia canadensis is vroeg in het voorjaar, rond april. Tijdens deze periode verschijnen er onopvallende, geelachtige bloemen die vlinders en bijen aantrekken. In de zomer, vanaf augustus, verschijnen de felrode bessen die je kunt oogsten. De bessen zijn rijk aan vitamine C en hebben een unieke, enigszins scherpe smaak, wat ze perfect maakt voor het maken van jam, sap of zelfs wijn.

Sterk en veelzijdig
Shepherdia canadensis is goed bestand tegen koude en droogte, waardoor hij zich aanpast aan diverse grondsoorten en klimaten. Deze plant is niet alleen een prachtige aanwinst voor de tuin, maar draagt ook bij aan de biodiversiteit. Wil je een plant die zowel sierwaarde heeft als nuttige bessen produceert? Dan is de Shepherdia canadensis een uitstekende keuze!

Extra informatie

Afmetingen 50 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Elaeagnaceae (duindoornfamilie)

Regio

Noord-Amerika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw, halfschaduw, volle schaduw

Herkomst plantgoed