Ga naar de inhoud

Asimina triloba ‘Sunflower’

 43,40

Asimina triloba ‘Sunflower’ – Zonnige Pawpaw met Exotische Smaak

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

“De Asimina triloba, ook wel bekend als de Pawpaw of “”bananenboompje””, is een bijzondere fruitboom die je steeds vaker in Europese tuinen ziet. Als zaailing begint hij bescheiden, maar groeit uit tot een prachtige, winterharde boom van ongeveer 3 tot 5 meter hoog. Hoewel hij oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt, gedijt hij goed in ons klimaat en levert hij unieke vruchten met een tropische smaakcombinatie van banaan, mango en vanille.

De Asimina triloba ‘Sunflower’ is een populaire en zelfbestuivende pawpaw-variëteit, geliefd om zijn grote, gele vruchten en romige textuur. De boom bloeit in april met opvallende paarse bloemen die later uitgroeien tot heerlijk zoete vruchten die in september tot oktober geoogst kunnen worden. De vruchten van ‘Sunflower’ hebben een tropische smaak, vergelijkbaar met een mix van banaan en mango, en zijn perfect voor verse consumptie of om te verwerken in desserts.

Deze variëteit is bovendien erg productief, goed bestand tegen ziektes, en heeft het voordeel dat er geen tweede boom nodig is voor bestuiving. Ideaal voor iedereen die iets bijzonders aan hun tuin wil toevoegen!

Eenmaal volwassen, is de Asimina triloba niet alleen een smaakvolle toevoeging aan je tuin, maar ook een duurzame boom die weinig last heeft van ziekten of plagen. Perfect voor wie op zoek is naar een unieke, onderhoudsvriendelijke fruitboom!”

Extra informatie

Afmetingen 50 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst, strenge vorst

Familie

Annonaceae (zuringfamilie)

Regio

Noord-Amerika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw

Herkomst plantgoed