Ga naar de inhoud

Cornus kousa ‘Schmetterling’

 42,00

Cornus kousa ‘Schmetterling’ – Elegantie in Bloei met Eetbare Vruchten

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Cornus kousa ‘Schmetterling’ is een prachtige, sierlijke kornoelje-variëteit die zowel in het voorjaar als het najaar indruk maakt. Deze middelgrote boom of struik staat bekend om zijn overvloed aan grote, stervormige, witte schutbladeren die van mei tot juni bloeien. De bloei lijkt op vlinders, wat de naam “Schmetterling”, Duits voor vlinder, verklaart. Deze bloei zorgt voor een opvallend en elegant beeld in elke tuin of landschap.

Naast de opvallende bloei produceert de Cornus kousa ‘Schmetterling’ in de late zomer tot vroege herfst (september) decoratieve, rode bessen die eetbaar zijn. De bessen hebben een zoete smaak die doet denken aan een subtiele mix van mango en papaja, waardoor ze niet alleen aantrekkelijk zijn voor vogels, maar ook een smakelijke traktatie voor mensen kunnen zijn. De vruchten kunnen vers worden gegeten of gebruikt worden in jams en desserts.

De ‘Schmetterling’ is ook geliefd vanwege zijn mooie herfstverkleuring, waarbij het donkergroene blad schitterende tinten van rood en oranje aanneemt. Deze Cornus kousa doet het goed in zowel volle zon als lichte schaduw en geeft de voorkeur aan goed doorlatende, vochtige grond. Een veelzijdige toevoeging aan elke tuin die zowel visuele pracht als eetbare beloningen biedt!

Extra informatie

Afmetingen 60 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Cornaceae (kornoeljefamilie)

Regio

Azië

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw

Herkomst plantgoed