Ga naar de inhoud

Cornus kousa ‘Satomi’

 42,00

Cornus kousa ‘Satomi’ – Sierlijke Oosterse Kornoeljekers met Grote Eetbare Vruchten

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Cornus kousa ‘Satomi’ is een betoverende variëteit van de kornoelje, beroemd om zijn prachtige bloei en eetbare vruchten. In de late lente tot vroege zomer, van mei tot juni, betovert deze boom met zijn opvallende schutbladeren die variëren van een delicate roze tot een levendig wit. Deze schutbladeren vormen een indrukwekkend contrast met het donkergroene blad en creëren een schilderachtig gezicht in uw tuin. De ‘Satomi’ wordt vaak geprezen om zijn aantrekkelijke uitstraling en is perfect voor zowel kleine als grote tuinen.

Na de bloei ontwikkelt de Cornus kousa ‘Satomi’ aantrekkelijke, eetbare bessen die in de late zomer, meestal in september, rijpen. Deze bessen zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook een lekkernij voor vogels en andere dieren. De zoete, vruchtige smaak van de bessen maakt ze ook aantrekkelijk voor de menselijke smaakpapillen; ze kunnen worden gebruikt in jams, desserts of gewoon vers worden gegeten.

Naast zijn prachtige bloei en bessen, is de ‘Satomi’ een sterke en veelzijdige boom die goed gedijt in verschillende grondsoorten. Hij heeft een voorkeur voor goed doorlatende, vochtige grond en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw worden geplant. Met zijn indrukwekkende bloei, decoratieve vruchten en schitterende herfstkleuren, die variëren van geel tot paars, is de Cornus kousa ‘Satomi’ een aanwinst voor elke tuin en biedt hij het hele jaar door visuele aantrekkingskracht.

Extra informatie

Afmetingen 60 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Cornaceae (kornoeljefamilie)

Regio

Azië

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw

Herkomst plantgoed