Ga naar de inhoud

Elaeagnus angustifolia

 3,50

Elaeagnus angustifolia: De Robuuste Zilverbes

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Elaeagnus angustifolia, ook wel bekend als de Zilverbes of Russische olijf, is een bijzondere struik die zich uitstekend aanpast aan verschillende klimaten en grondsoorten. Deze winterharde plant, met zijn opvallende zilverachtige bladeren en geurige, gele bloemen, is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een waardevolle aanvulling voor de biodiversiteit in je tuin. De bladeren zijn ook eetbaar en worden vaak gebruikt in traditionele gerechten.

Bloei en Oogst
De bloeiperiode van de Elaeagnus angustifolia begint meestal in de late lente, rond mei, en gaat door tot begin de zomer. Tijdens deze periode verschijnen er kleine, geurige bloemen die een heerlijke honingachtige geur verspreiden, wat aantrekkelijk is voor bijen en andere bestuivers. De vruchten, die klein en ovaal zijn, rijpen in de late zomer tot het begin van de herfst. Ze zijn eetbaar, maar smaken het beste als ze volledig rijp zijn, meestal in september en oktober.

Droogtebestendig en groeikrachtig
Elaeagnus angustifolia eist niet veel van zijn omgeving. Deze plant is extreem droogtebestendig en groeit goed in arme, droge gronden. Bovendien heeft deze soort een diepe wortelstructuur die helpt bij de stabilisatie van de bodem en het voorkomen van erosie. Een ideale keuze voor bijvoorbeeld bloesembogen, hagen of windsingels in je voedselbos; het is plant die de bodem verbetert en ook bijdraagt aan de biodiversiteit.

Extra informatie

Afmetingen 15 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant
Familie

Elaeagnaceae (duindoornfamilie)

Regio

Azië

Bodemvocht

vochtig, droog

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw, halfschaduw, volle schaduw

Herkomst plantgoed