Ga naar de inhoud

Elaeagnus ebbingei ‘The Hague’

 11,20

Elaeagnus ebbingei ‘The Hague’: Superfood van een Groenblijvende Struik

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Maak kennis met Elaeagnus ebbingei ‘The Hague’, een waar juweeltje voor je voedselbos! Deze prachtige groenblijvende struik is niet alleen een lust voor het oog met zijn glanzende bladeren, maar biedt ook een overvloed aan eetbare mogelijkheden. Met zijn stevige takken en robuuste groei is deze plant perfect voor een ecologische tuin waarin biodiversiteit centraal staat. En laten we de vruchten niet vergeten—kleine, sappige bessen die zowel heerlijk zijn als vol voedingsstoffen zitten!

Bloei, Vrucht en Geweldige Smaak
In de herfst tovert Elaeagnus ebbingei ‘The Hague’ je tuin om met zijn geurige, crèmekleurige bloemen. Deze bloemen zijn niet alleen een traktatie voor de neus, maar ze zijn ook een magneet voor bijen en andere nuttige insecten, waardoor je voedselbos nog levendiger wordt! De eetbare bessen die volgen, zijn een schatkist van smaken—met een unieke, zoetzure smaak die heerlijk is in jams, smoothies of gewoon vers uit de hand. Je kunt de bessen zelfs gebruiken als een voedzame aanvulling in salades of desserts!

Eenvoudig Te Telen en Duurzaam
Wat deze struik echt bijzonder maakt, is zijn veerkracht! Elaeagnus ebbingei ‘The Hague’ is superwinterhard en kan zich moeiteloos aanpassen aan verschillende bodemtypes. Of je nu op een arme grond of in een droge omgeving plant, deze struik blijft groeien en gedijen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor voedselbossen die gericht zijn op duurzame, lokale voedselproductie. Geef je tuin een boost met deze veelzijdige, eetbare aanwinst en geniet van de prachtige combinatie van esthetiek en voeding!

Extra informatie

Afmetingen 50 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant
Familie

Elaeagnaceae (duindoornfamilie)

Regio

Noord-Amerika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw, halfschaduw, volle schaduw

Herkomst plantgoed