Ga naar de inhoud

Elaeagnus umbellata ‘Big Red’

 13,30

Elaeagnus umbellata ‘Big Red’: De Krachtige Bessenstruik voor je Voedselbos!

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Ontdek Elaeagnus umbellata ‘Big Red’, een indrukwekkende olijfwilg-variëteit die niet alleen je tuin opfleurt, maar ook een echte superfood-ster is! Met zijn glanzende, donkergroene bladeren en prachtige crèmekleurige bloemen die in de lente bloeien, voegt deze struik een esthetische waarde toe aan je eetbare landschap. Maar dat is nog niet alles—de opvallende, robuuste bessen die deze variëteit produceert, zijn groter en smaakvoller dan die van de standaard soort, waardoor ze perfect zijn voor het maken van heerlijke jams, sauzen of gewoon als gezonde snack.

Biodiversiteit en Ecologische Voordelen
Deze variëteit is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de natuur! De geurige bloemen van ‘Big Red’ trekken een scala aan nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders, waardoor je voedselbos tot leven komt. De bessen zijn rijk aan antioxidanten en vitamines, wat ze een uitstekende keuze maakt voor een gezonde voeding. Met een grote opbrengst per plant, kun je genieten van een overvloed aan bessen die je kunt gebruiken in diverse culinaire creaties, van smoothies tot desserts.

Robuust en Onderhoudsarm
Elaeagnus umbellata ‘Big Red’ is een veerkrachtige struik die zich aanpast aan verschillende bodemtypes en omstandigheden. Of je nu te maken hebt met droge, arme grond of iets vochtigere gebieden, deze plant groeit goed en vereist minimaal onderhoud. Het maakt deze variëteit perfect voor voedselbossen en permacultuurprojecten. Voeg ‘Big Red’ toe aan je tuin en geniet van de overvloed aan gezonde bessen terwijl je ook bijdraagt aan een divers en ecologisch systeem!

Extra informatie

Afmetingen 50 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Elaeagnaceae (duindoornfamilie)

Regio

Noord-Amerika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw, halfschaduw, volle schaduw

Herkomst plantgoed