Ga naar de inhoud

Elaeagnus umbellata ‘Jewel’

 13,30

Elaeagnus umbellata ‘Jewel’: Deze olijfwilg mag door zijn productie en groeikracht toch wel een sieraad genoemd worden. Komt tot zijn recht in elk voedselbos!

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Elaeagnus umbellata ‘Jewel’ is een bijzondere cultivar die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een schat aan eetbare bessen biedt. Deze struik is een ware toevoeging aan je voedselbos, met zijn prachtige, zilverachtige bladeren en geurige, romige bloemen die in het voorjaar bloeien. De bessen, die na de bloei verschijnen, zijn rijk aan antioxidanten en hebben een heerlijke, zoete smaak, perfect om direct van de plant te worden gegeten of om verwerkt te worden in jams en desserts.

Achtergrond van de Cultivar
De ‘Jewel’-variant van Elaeagnus umbellata is speciaal gekweekt voor zijn overvloedige, smakelijke vruchten en zijn krachtige groeikracht. Deze cultivar is ontstaan uit de algemene soort die oorspronkelijk uit Azië komt, maar is inmiddels ook goed ingeburgerd in Noord-Amerika en in onze contreien. De bessen van ‘Jewel’ zijn niet alleen smakelijk, maar ook voedzaam, boordevol vitamine C en andere belangrijke voedingsstoffen. Dit maakt de struik een uitstekende keuze voor mensen die zowel hun tuin willen verfraaien als hun dieet willen verbeteren.

Ondersteuning van de Biodiversiteit
Elaeagnus umbellata ‘Jewel’ is een krachtige bondgenoot voor de biodiversiteit in je tuin. De bloeiende takken trekken bijen, vlinders en andere nuttige insecten aan, wat de bestuiving bevordert en de algehele gezondheid van je ecosysteem verbetert. De bessen zijn ook populair bij vogels, waardoor je tuin een levendig en dynamisch habitat wordt. Door deze cultivar toe te voegen aan je voedselbos, creëer je niet alleen een bron van voeding voor jezelf, maar ook voor de fauna die je tuin bezoekt. Met ‘Jewel’ combineer je esthetiek, duurzaamheid en voedselproductie op een prachtige manier!

Extra informatie

Afmetingen 20 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Elaeagnaceae (duindoornfamilie)

Regio

Azië

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw, halfschaduw, volle schaduw

Herkomst plantgoed