Ga naar de inhoud

Ficus carica ‘Francesca’

 8,50

Ficus carica ‘Francesca’ – Betrouwbare Vijg voor Rijke Oogst

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Ficus carica ‘Francesca’ is een robuuste, productieve vijgenboom die geliefd is vanwege zijn heerlijke, middelgrote tot grote vruchten. De vijgen van deze cultivar zijn diep paarsbruin van kleur met een zachte, honingzoete smaak en een romig, roodgekleurd vruchtvlees. Ze zijn perfect voor verse consumptie, maar ook zeer geschikt om te drogen of te verwerken in gerechten zoals vijgentaart of chutneys.

Deze boom is bijzonder veelzijdig en kan goed omgaan met koudere klimaten, waardoor hij populair is in gematigde streken. De ‘Francesca’ bloeit in de late lente en draagt vruchten vanaf augustus tot in de vroege herfst. Dit zorgt voor een langdurige oogstperiode, waarbij de boom vaak twee keer per jaar vrucht draagt, mits hij de juiste zorg en een zonnige standplaats krijgt.

Met zijn compacte groeiwijze is de ‘Francesca’ geschikt voor zowel grote als kleine tuinen, of zelfs als kuipplant op het terras. Deze cultivar vereist weinig onderhoud en staat bekend om zijn ziekteresistentie, waardoor het een ideale keuze is voor tuiniers die een betrouwbare, gemakkelijk te verzorgen vijgenboom zoeken die bovendien jaar na jaar een rijke oogst levert.

Extra informatie

Afmetingen 40 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Moraceae (Moerbeifamilie)

Regio

Europa

Bodemvocht

droog

Lichtklimaat

volle zon, halfschaduw

Herkomst plantgoed