Ga naar de inhoud

Juglans regia ‘Broadview’

 49,95

Juglans regia ‘Broadview’ – De Koning onder de Walnoten

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Juglans regia ‘Broadview’ is een majestueuze walnotenboom die niet alleen prachtig is om te zien, maar ook een overvloed aan heerlijke, eetbare noten biedt. Deze cultivar staat bekend om zijn indrukwekkende opbrengst van grote, smakelijke noten met een milde, romige smaak. De noten zijn perfect voor directe consumptie, maar ze zijn ook een geweldige aanvulling in gerechten, desserts en gebak.

De ‘Broadview’ is een krachtige en goed groeiende boom, die kan uitgroeien tot een indrukwekkende hoogte van 10 tot 15 meter, met een brede, open kroon die een schaduwrijke plek in de tuin biedt. Deze boom bloeit in het voorjaar en produceert in de late zomer tot vroege herfst zijn karakteristieke noten. De vruchten hebben een gladde schil en zijn gemakkelijk te openen, wat ze ideaal maakt voor zowel amateur- als professionele kwekers.

Naast zijn eetbare vruchten heeft de Juglans regia ‘Broadview’ ook ecologische voordelen; de bladeren bieden schuilplaatsen voor verschillende soorten dieren, en de boom trekt bestuivers aan, zoals bijen en vlinders. Deze walnotenboom is perfect voor voedselbossen, biologische tuinen en als schaduwboom in grote tuinen. Met een beetje geduld en zorg kan deze indrukwekkende boom tientallen jaren meedragen en een waardevolle aanvulling zijn op je buitenruimte.

Extra informatie

Afmetingen 80 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Juglans

Regio

Europa

Bodemvocht

vochtig, droog

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw

Herkomst plantgoed