Ga naar de inhoud

Juglans regia ‘Franquette’

 49,95

Juglans regia ‘Franquette’ – Franse Walnotensoort Geschikt voor Grootschalige Duurzame Teelt

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Juglans regia ‘Franquette’ is een prestigieuze walnotencultivar die bekend staat om zijn uitzonderlijke notenkwaliteit en hoge opbrengst. Deze variëteit is bijzonder gewild in de commerciële teelt vanwege zijn grote, lichtbruine noten met een uitstekende smaak en een dunne schaal. De ‘Franquette’ noten zijn niet alleen heerlijk voor directe consumptie, maar ook perfect voor verwerkingsdoeleinden, wat ze een waardevolle aanwinst maakt voor agrarische projecten.

De ‘Franquette’ walnoot is een sterke en duurzame boom die zich goed aanpast aan verschillende bodemsoorten en klimaten, waardoor hij ideaal is voor grootschalige teelt. Deze cultivar heeft een goede weerstand tegen veel voorkomende ziekten en plagen, wat bijdraagt aan een lagere onderhoudskosten en een hogere opbrengst. Het is een stevige boom die een indrukwekkende hoogte kan bereiken en een weelderige schaduw biedt, waardoor hij ook een uitstekende keuze is voor agroforestry-systemen.

Wat ‘Juglans regia ‘Franquette’ zo uniek maakt, is niet alleen zijn commerciële waarde, maar ook zijn bijdrage aan de biodiversiteit in landbouwsystemen. De bomen trekken nuttige insecten aan en bevorderen een gezonde bodemstructuur, wat bijdraagt aan een duurzaam ecosysteem. Met zijn rijke smaak en veelzijdigheid is Juglans regia ‘Franquette’ een must-have voor elke serieuze teler die op zoek is naar kwaliteit en rendement in hun landbouwprojecten.

Extra informatie

Afmetingen 80 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Juglans

Regio

Europa

Bodemvocht

vochtig, droog

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw

Herkomst plantgoed