Ga naar de inhoud

Symphytum officinale

 4,95

Symphytum officinale – Smeerwortel met Geneeskrachtige Mogelijkheden, ook Perfect als Bodembedekker en Bodemverbeteraar

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Symphytum officinale, ook wel bekend als ‘gewone smeerwortel’, is een veelzijdige vaste plant die beroemd is om zijn medicinale eigenschappen en zijn waarde in de permacultuur. Met zijn grote, hartvormige bladeren en aantrekkelijke klokvormige bloemen, die variëren van wit tot paars, is deze plant niet alleen nuttig, maar ook een prachtige toevoeging aan elke tuin.

Smeerwortel heeft een lange geschiedenis van gebruik in de traditionele geneeskunde, vooral vanwege de aanwezigheid van allantoïne, een stof die wondgenezing bevordert en ontstekingen kan verminderen. De bladeren en wortels kunnen worden gebruikt om zalf of thee te maken die helpt bij het verlichten van blessures, kneuzingen en gewrichtspijn. Dit maakt Symphytum officinale een onmisbare plant voor elke gezondheidsbewuste tuinier.

Naast de medicinale toepassingen is smeerwortel ook een uitstekende bodembedekker en groenbemester. Het heeft een diepe wortelstructuur die de bodem kan verbeteren door de toevoer van organisch materiaal. Bovendien trekt de plant nuttige insecten aan, zoals bijen en andere bestuivers, waardoor hij bijdraagt aan de biodiversiteit in uw tuin. Symphytum officinale is dus niet alleen een natuurlijke medicijnkast, maar ook een waardevolle aanwinst voor elk ecologisch tuinproject!

Extra informatie

Afmetingen 15 cm
Vorstgevoeligheid - hele plant

Zeer strenge vorst

Familie

Boraginaceae

Regio

Europa, Azië

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

volle zon, lichte schaduw, halfschaduw, volle schaduw

Herkomst plantgoed