voedselbossen-1.jpg

Het assortiment

Van appelbes tot nashipeer, van hazelaar tot moerbeiboom.

Er bestaan duizenden eetbare soorten en variëteiten wereldwijd die allemaal hun plaats vervullen in het ecosysteem. Maar welke soorten zijn het lekkerst, geven veel productie, zijn ziekteresistent, doen het ‘t beste in het Nederlandse klimaat (nu en in de toekomst) en op welke bodem? Bij de keuze voor welke planten wij vermeerderen, opkweken en opnemen in ons assortiment laten we ons door deze vragen (en nog veel meer) leiden. Vooral geschiktheid voor welk type bodem, ziektegevoeligheid, smaak en productie vinden we belangrijk. Hierin werken we veel samen met andere kwekers en experts, waaronder Martijn Aalbrechts (ook wel bekend als de Voedselboss).

Dit heeft geleid tot een gebalanceerd assortiment van zo’n 150 verschillende soorten en variëteiten.

Download hier ons huidige assortiment (pdf).

Bestellingen voor aankomend seizoen kunt u doen via de mail. Hebben wij een soort niet die u zoekt? Geef dit ook aan, wellicht kunnen wij deze vinden in ons uitgebreide netwerk in Nederland en daarbuiten.

Kwekerij de Koperwiek is een jonge kwekerij van voedselbosplanten en ander eetbaar plantgoed. Ons assortiment is daarom altijd in ontwikkeling. Het kan zijn dat de assortimentslijst van de website niet up-to-date is. Neem met vragen contact op met Arne via arne@koperwiek.com.