Ga naar de inhoud

Sambucus nigra Haidegg 17

 10,99

Zwarte vlier ‘Haidegg 17’ – De beste keuze voor Kwaliteitsbessen en Rijke Oogst

Op voorraad

Categorie:

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

De Sambucus nigra ‘Haidegg 17’ is een bijzonder krachtige vlierstruik die bekend staat om zijn productiviteit en de uitzonderlijke kwaliteit van zijn bessen. Deze struik groeit uit tot een hoogte van ongeveer 4 meter en heeft een sterke, opgaande groeiwijze. In het voorjaar, tijdens de bloei in mei en juni, wordt de struik getooid met grote, witte bloemschermen die zowel insecten als bewonderende blikken aantrekken.

Vanaf half augustus tot begin september levert de ‘Haidegg 17’ een overvloedige oogst van dieppaarse bessen met een uitstekend gewicht en een intense smaak. Deze bessen zijn perfect voor het maken van hoogwaardige sappen, jam, en andere culinaire toepassingen. De bessen van de ‘Haidegg 17’ staan bekend om hun hoge gehalte aan vitaminen en weerstandopbouwende stoffen, waardoor ze niet alleen lekker, maar ook gezond zijn.

De ‘Haidegg 17’ is een veelzijdige plant die gedijt op vrijwel elke grondsoort, met een voorkeur voor vochthoudende bodems, en goed bestand is tegen vorst. Hij kan zowel in volle zon als in halfschaduw worden geplant en is daarmee een ideale keuze voor verschillende tuinsituaties. Deze Oostenrijkse selectie staat garant voor kwaliteit en biedt elke tuinier een betrouwbare en rijke oogst.

Extra informatie

Afmetingen 50-80 cm
Maat van de plant

C3

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Lage struik

Groeisnelheid

Redelijk groeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Rood

Oogsttijd

augustus, september

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directe consumptie

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Adoxaceae (Muskuskruidfamilie)

Regio

Noord-Azië, Noordelijk Afrika

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

diepe schaduw, halfschaduw, lichte schaduw, vrij diepe schaduw