Ga naar de inhoud

Ribes rubrum (white) Werdavia

 8,74

Witte rode bes ‘Werdavia’ – De Verfijnde Witte Bes met een Vroege Oogst

Uitverkocht

Categorieƫn: ,

Direct van de kwekerij

Regeneratief

Ophalen in Hazerswoude-Dorp

Productbeschrijving

Ribes rubrum ‘Werdavia’ is een witte bes die uitblinkt door zijn vroege rijping en verfijnde smaak. Deze elegante variĆ«teit produceert heldere, doorzichtige bessen die al in juni rijp zijn, ideaal voor wie vroeg in het seizoen wil genieten van een heerlijke oogst. De bessen groeien in losse trossen en hebben een milde, lichtzoete smaak die perfect is voor het maken van jams, gelei, en sappen, of om gewoon vers van de struik te eten.

‘Werdavia’ heeft zijn oorsprong in Nederland en werd ontwikkeld met de focus op zowel smaak als ziekteresistentie. Dit ras is ontstaan uit zorgvuldig veredelingswerk dat gericht was op het combineren van goede opbrengsten met een uitstekende weerstand tegen veelvoorkomende ziektes zoals meeldauw en bladluizen. Deze achtergrond maakt ‘Werdavia’ een betrouwbare keuze voor tuiniers die op zoek zijn naar een kwaliteit bes die goed presteert onder diverse omstandigheden.

De struik zelf is compact en goed gestructureerd, wat hem geschikt maakt voor zowel grotere als kleinere tuinen. Hij is winterhard en vraagt weinig onderhoud, waardoor hij een ideale keuze is voor zowel beginnende tuiniers als ervaren fruitliefhebbers. De bessen blijven goed hangen aan de takken, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geoogst en er geen risico is op vroegtijdig vallen.

Extra informatie

Afmetingen 50-80 cm
Maat van de plant

C2

Bevruchtingseisen

Zelfbestuivend

Groeiwijze

Struik

Groeisnelheid

Redelijk groeiend

Bloeitijd

april, mei

Bloemkleur

Geel

Oogsttijd

Juli, Juni

Eetbare delen

Vrucht

Gebruik

Directie consumptie, verwerking

Vorstgevoeligheid - hele plant

Familie

Grossulariaceae (Ribesfamilie)

Regio

Europa

Bodemvocht

nat, verzadigd, vochtig

Lichtklimaat

halfschaduw, lichte schaduw, volle zon, vrij diepe schaduw