kwekerij de koperwiek zomer 2023

Over ons

De transitie naar een duurzamer voedselsysteem mogelijk maken

Onze visie voor de toekomst

Een Nederland waarin producten van meerjarige planten, d.w.z. fruit- en noten, en uit voedselbossen in het bijzonder, een groter deel van ons dagelijks dieet uitmaken. Deze producten worden gemaakt door duurzame agrarische ondernemingen met toekomstperspectief. Een Nederland met een grote en gezonde diversiteit van flora in het landschap.

Onze kwekerij is vernoemd naar het vogeltje de koperwiek. Dit is een bijzondere vogel; door een scala aan zaden te eten en te verspreiden draagt hij bij aan de biodiversiteit. Precies zoals wij ook willen doen!

De Koperwiek is in 2022 opgericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar eetbare planten in Nederland. Dit willen we doen door zo veel mogelijk van de keten zelf in handen te nemen - van het vermeerderen van het kleinste stekje tot de verkoop van de afgekweekte plant. Zo kunnen we beter garanderen dat de planten van hoge kwaliteit zijn: dat betekent voor ons zonder chemische middelen, zo veel mogelijk uit de vollegrond en opgekweekt op basis van een gezonde bodembiologie.

Waar we samenwerken met andere kwekers zijn we hier zo transparant mogelijk in, zodat de klant precies weet wat hij koopt en in de grond zet.

ons team

Het Team
foto Arne Driessen
Arne DriessenGroene aanpakker

Duurzaamheid loopt als een rode draad door mijn leven. Van groen en planten werd ik altijd al blij, de afgelopen jaren heb ik daarom de switch gemaakt van achter de computer, naar buiten in de tuin. Ik word blij van het creëren van nieuwe dingen en nieuw leven. Wat dat betreft is het vak van boomkweker het mooiste wat er is!

IMG_6326-scaled.jpg
Michiel van den HovenMan van de details

Van nieuwe dingen leren wordt ik blij. En nog blijer als dat in een groene omgeving kan. We zijn samen iets moois aan het bouwen, iets duurzaams, iets wat ‘zin’ heeft, iets wat handelings perspectief geeft voor de toekomst. Ieder dag weer de handen zwart van de aarde. Dan weet ik dat ik gewerkt heb.

appel.jpg
Erik VoskampOnverstoorbare tuinman

Bij regen en zon, wind en sneeuw: Erik is het meestal op de tuin te vinden. Van de sierteelt weet hij veel. Tussen de planten, knippen, snoeien, observeren, dat doet hij het liefst.

peer.jpg
Gertjaap van der KaadenErvaren rot

Gert-Jaap werkt al zijn hele leven op de tuin en weet als geen ander hoe het eraan toegaat op een boomkwekerij. Enthousiast gaat hij mee in de nieuwe plannen van de Koperwiek.

kersen.jpg
Naomi KroonKweker in de dop

Naomi heeft haar carrière omgegooid vanaf het bureau naar de tuin, met als droom het starten van een eigen tuinderij. Ze leert bij de Koperwiek de kneepjes van het tuindersvak.

aardbeiboom.png
Vacature: kweker met communicatieskills!Als bomen konden praten..

Wij zijn op zoek naar een nieuwe medewerker met een marketing/communicatie-achtergrond, die aan de slag wil met regeneratieve landbouw en in het groen wil werken. Iets voor jou? Zie https://koperwiek.com/vacature-commercie-groene-doener/.